This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Read our policy.

View in detail
Technical overview
Location
Mechelen, Belgium, Europe
Project information
Year 2012
Architect VenhoevenCS architecture+urbanism / BURO II & ARCHI+I
Partner Helioscreen Projects
Used materials
Fabric type Sergé
Fabric color
Fabric m²
Building type(s) Leisure
Public buildings

Sport & Recreation Centre "De Nekker"

The sports and recreation park De Nekker Mechelen offers a range of indoor and outdoor activities, and the addition of a swimming pool makes the sports package even more complete.

The site revolves around the new entrance area where a pedestrian bridge makes the connection between the existing and the new complex, the Nekkerpool. The light, spacious and transparent space links to the panoramic patio, connection canopy and spectacular pergola through carefully placed windows offering views of the surroundings. From all sections of the complex there are views of the beautiful grounds of De Nekker where the landscape is fully integrated into the design and plays a vital role in the new complex.

Pool water that is buffered at night to prevent evaporation, cradle-to-cradle tile finishing on the building exteriors, a state-of-the-art energy roof and the achievement of a K-level of 18 are just a few examples of the steps taken to meet the client's high ambitions in terms of sustainability both in materials choice and systems architecture.